Beter Leven keurmerk krijgt meer navolgers

‹ Terug naar overzicht

Beter Leven keurmerk krijgt meer navolgers

Geplaatst op:

Het Beter Leven keurmerk krijgt steeds meer navolgers, meldt de Dierenbescherming in haar jaarcijfers. Volgend jaar worden er 40 miljoen dieren per jaar volgens de criteria van het keurmerk gehouden. Dit is een verdubbeling in bijna vijf jaar tijd. 

Consumenten vinden zuivel met een ster van het Beter Leven keurmerk sinds april bij Jumbo in de schappen. De zuivellijn bestaat uit halfvolle melk (1 en 1,5 liter), volle melk, magere yoghurt en volle yoghurt. 

Beter Leven keurmerk

Het keurmerk voor zuivel is ontwikkeld door de Dierenbescherming, Vogelbescherming Nederland, Natuur & Milieu en de zuivelbedrijven Veco Zuivel en Farmel. De melk wordt geleverd door zeven melkveehouders. 

Proefproject melkveehouders

Het is een proefproject om de melkveehouderij dier- en milieuvriendelijker te maken. Hierbij kan 80 procent van de koeien tegelijkertijd eten, hebben de dieren meer ruimte in het looppad en een eigen ligplaats in de stal. Ook is er veel meer aandacht voor het welzijn van kalfjes.

‘Prijs moet niet leidend zijn’

Of de proef met de zuivel slaagt is afhankelijk van de consument. Koopt hij de één ster Beter Leven melk en -yoghurt niet, dan hebben de zeven melkveehouders investeringen gedaan die ze niet kunnen terugverdienen. “Wat dat betreft zou voor de consument niet langer de prijs leidend moeten zijn, maar het dierenwelzijn”, aldus Co’tje Admiraal, directeur van de Dierenbescherming.