Cheese Valley versterkt samenwerking met kaassector

‹ Terug naar overzicht

Cheese Valley versterkt samenwerking met kaassector

Geplaatst op:

De Cheese Valley-regio kondigde vorige week tijdens aan dat ze begin volgend jaar met de lokale kaassector in een stichting gaat samenwerken. 

Kaas Cheese ValleyHet doel van de gemeenten Gouda, Woerden, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk en kaasboeren, producenten en handelaren is het doorontwikkelen van Cheese Valley, het versterken van een toeristisch aanbod in de kaasregio en het stimuleren van de export van lokale kaas. 

Cheese Valley: streekkaas in de spotlight

“Ik ben blij dat we onze samenwerking om kaas uit onze regio nog beter op de kaart te zetten, nu ook met private partijen uitbreiden. Een kansrijke stap voor onze regio”, aldus Thierry van Vugt, wethouder in de gemeente Gouda. 

Rianne de Wit van melkvee- en kaasboerderij Schep vult aan: “We willen de kaas uit onze streek meer in de spotlight zetten; het is zo’n mooi product. Door samen te werken met ondernemers en de gemeenten kunnen we er met elkaar van profiteren.” 

Perspectief 2030

De regioplannen passen in Perspectief 2030, de toeristische visie op bestemming Nederland, aldus NBTC-directeur Jos Vranken. “Om ruimte en richting te geven aan de verwachte groei van toeristen en minder bekende plekken binnen de regio ook daarvan te laten profiteren, vinden wij het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van aantrekkelijk toeristisch aanbod dat bij de regio past.”

Perfect voorbeeld

“Cheese Valley is het perfecte voorbeeld van een regio die passend aanbod creëert dat past bij de identiteit van de regio”, vervolgt Vranken. “We onderstrepen het belang van samenwerking tussen de aangesloten partijen en de voortzetting in een officiële stichting.”