Jofele Yoghurt nieuw product van Menken

‹ Terug naar overzicht

Jofele Yoghurt nieuw product van Menken

Geplaatst op:

Zuivelmerk Menken heeft Jofele Yoghurt aan haar assortiment toegevoegd. De standyoghurt wordt verpakt in een emmer en wordt verwerkt van de melk van melkveebedrijf Ad Brandwijk in Molenaarsgraaf. 

Zuivelmerk Menken heeft Jofele Yoghurt aan haar assortiment toegevoegd. De standyoghurt zit in een emmer en wordt verwerkt van de melk van melkveebedrijf Brandwijk in Molenaarsgraaf.Het product is verkrijgbaar bij twee Jumbo-supermarkten in Wassenaar en Voorschoten. In deze winkels zijn ook volle melk, karnemelk, vanillevla en verse baristamelk van Menken te koop. Tot begin dit jaar was de zuivel van Menken nog verkrijgbaar bij winkels van Albert Heijn. 

Jofele Yoghurt is ambachtelijk

Melkveehouder Ad Brandwijk maakt de standyoghurt op de boerderij en levert deze direct aan de supermarkten. Volgens Menken is deze yoghurt daarom lobbiger en zachter van smaak.

Menken Melkfabriek

Het merk Menken kwam een jaar geleden terug in het schap. Annelot, Ward en Daan Menken – de kleinkinderen van Ad Menken – leveren de verse boerderijzuivel in gerecyclede plastic flessen.

Menken Melkfabriek in Wassenaar, in 1925 in Oegstgeest gestart door Ad Menken, groeide in de vorige eeuw uit tot de grootste melkfabriek van het land. In 1998 werd het zuivelbedrijf overgenomen door Campina Melkunie, een van de voorgangers van FrieslandCampina.