Nestlé introduceert nieuwe recyclebare verpakking

‹ Terug naar overzicht

Nestlé introduceert nieuwe recyclebare verpakking

Geplaatst op:

Nestlé introduceert een nieuwe recyclebare verpakking voor zijn assortiment babyvoeding van Gerber. 

De verpakking is 100 procent herbruikbaar gemaakt door het recycleprogramma van Gerber, een dochteronderneming van Nestlé, en werd ontwikkeld door Gualapack. Het Nestlé-concern werkte hiervoor samen met TerraCycle, een internationale onderneming die is gespecialiseerd in het inzamelen en recyclen van moeilijk recyclebare afvalstromen.

Nieuwe recyclebare verpakking

Het productassortiment in de nieuwe verpakking komt onder het merk Gerber op de markt. De babyvoeding is vanaf mei in de Verenigde Staten online leverbaar via de webshop van The Gerber Store. Nestlé wil de nieuwe verpakking geleidelijk wereldwijd uitrollen. Wanneer deze op de Nederlandse markt komt is nog niet bekend.

Gerber Recycling Program

Gerber en TerraCycle begonnen eind vorig jaar al een samenwerking in de Verenigde Staten om moeilijk te recyclen verpakkingen voor babyvoeding een nieuw leven te geven door middel van een recyclingprogramma. Het programma is gratis voor consumenten en werd landelijk uitgerold. 

Ouders kunnen zich aanmelden bij het Gerber-recyclingprogramma en met een prepaidverzendlabel verpakkingen die niet lokaal recyclebaar zijn naar TerraCycle sturen. De ingezamelde verpakkingen worden gescheiden, gereinigd en verwerkt tot plastic dat opnieuw voor nieuwe gerecyclede producten kan worden ingezet.

Herbruikbaarheid verbeteren

De samenwerking wordt ondersteund door de ambities van Gerber en TerraCycle om de hoeveelheid afval terug te dringen en de herbruikbaarheid van moeilijk te recyclen babyvoedingverpakkingen in de Verenigde Staten te verbeteren. Het initiatief is van een de stappen naar het doel van Nestlé om in 2025 100 procent van de verpakkingen recyclebaar te maken.