World Championship Cheese: vier keer prijs voor Royal A-ware

‹ Terug naar overzicht

World Championship Cheese: vier keer prijs voor Royal A-ware

Geplaatst op:

Vier kazen van Royal A-ware zijn in de prijzen gevallen tijdens het World Championship Cheese Contest in Wisconsin.

Twee kazen, Parmigiano-Reggiano en de Artikaas rookkaas met jalapeno,  kregen de eerste prijs. Twee andere, de Artikaas rookkaas geit en Artikaas Gouda Vintage 18 months, behaalden met zilver een tweede plaats. 

Winst tijdens World Championship Cheese

De Parmigiano-Reggiano werd tijdens de wereldkampioenschappen Kaas met een score van 99,7 winnaar in de categorie Parmezaan. De jury heeft de kaas opgenomen in de top 20 van beste kazen van de show. “Een prestatie waar we trots op zijn, zeker gezien het grote aantal inzendingen van 3.667 verschillende kazen vanuit de hele wereld”, aldus Marga Veenema, head of Marketing & Innovation bij Royal A-Ware. 

Smeltkazen

In de categorie Smeltkaas-specialiteiten is de Artikaas rookkaas met jalapeno wereldkampioen geworden met een score van 99,1. De tweede plaats behaalde de Artikaas rookkaas geit, met een score van 98,95. De jury roemde de lekkere rooksmaak, de mooie kleuren van de kazen en noemde het “overall een mooi product”. Een tweede plek kreeg ook de Artikaas Vintage 18 Months in de categorie Gouda, extra oud, met een score van 99,5. 

Wereldkampioenschappen Kaas 

De wereldkampioenschappen Kaas in de Amerikaanse staat Wisconsin vormen een tweejaarlijks evenement dat dit jaar voor de 33ste keer is gehouden. Tijdens deze editie keurden 62 juryleden 3.667 kazen. De eerste editie van de grootste wedstrijd voor kaas, boter en yoghurt ter wereld dateert van 1957.