Albert Heijn koopt en verkoopt Mijn Melk in de regio

‹ Terug naar overzicht

Albert Heijn koopt en verkoopt Mijn Melk in de regio

Geplaatst op:

Albert Heijn verkoopt sinds maandag melk van Mijn Melk die in de regio wordt ingekocht. Zo brengt de supermarktketen in het oosten van het land melk van boer Kees Schutte uit Agelo in de schappen van de lokale winkels. In het westen betrekt AH Mijn Melk van de familie Oostdam in Bodegraven, in het zuiden komt de zuivel van De Dobbelhoeve in Udenhout.

De verse melk van Mijn melk is nu ruim twee jaar verkrijgbaar bij Albert Heijn. De supermarkt speelt met de introductie van regionale melk in op de vraag naar verse en lokale producten. 

Albert Heijn in het oosten

Mijn melk heeft drie melkveehouders. Kees Schutte, de derde deelnemer, verwerkt sinds juli verse melk voor het platform op het erf met de Lely Orbiter. De flessen met Zuivel van boer Kees zijn binnen 24 uur na het melken beschikbaar in winkels en horecagelegenheden in Twente. De zuivel gaat nu ook naar de winkels van Albert Heijn. 

Picnic en Jumbo

Ook de familie Oostdam levert melk onder naam Zuivel van Oostdam aan AH in de Gouda regio. Zo levert het melkveebedrijf de verse melk van de boerderij vanaf februari aan onlinesupermarkt Picnic en is de melk verkrijgbaar bij Jumbo in Bodegraven. Zuivel van Oostdam wordt tevens verwerkt bij bakkerij Brood&Ko en koffie- en ijssalon De Zoete Inval in Bodegraven. 

Verse melk

Op melkveebedrijf De Dobbelhoeve van familie Van Roessel kwam twee jaar geleden de eerste Lely Orbiter in bedrijf. De installatie verwerkt en verpakt de verse melk rechtstreeks van de koe tot gepasteuriseerde consumptiemelk.