Awards voor Rotterdamsche Oude 01055 en Amalthea Karakter

‹ Terug naar overzicht

Awards voor Rotterdamsche Oude 01055 en Amalthea Karakter

Geplaatst op:

De Rotterdamsche Oude 01055 van RL Foodstrategy is tijdens Gouda Cheese Awards 2020 uitgeroepen tot de lekkerste Gouda 48+ oud. In de categorie geitenkaas 50+ belegen ging de eerste prijs naar Amalthea Karakter van Amalthea. Deze kaas is gemaakt volgens een specifieke kaasreceptuur en speciale rijpingszuursels. De kaas wordt met een draineerbak op authentieke wijze bereid. Rijping geschiedt in eigen huis op houten planken.

Anita Witzier presenteerde afgelopen vrijdag de Gouda Cheese Awards 2020. De uitslag werd bekendgemaakt door de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve.

De winnende kazen van de Gouda Cheese Awards 2020 dragen een jaar lang het predicaat Lekkerste kaas van Nederland. Zij volgen Calora en Klaver Kaas op die vorig jaar wonnen. De prijzen werden uitgereikt door presentatrice Anita Witzier en Frau Antje, boegbeeld van Goudse kaas in het buitenland.

Zilver en brons

In de categorie Goudse oud 48+ ging het zilver naar Rouveens Roem van Rouveen Kaasspecialiteiten. Haerlems Beleg van Het Oude Zuivelhuis was goed voor het brons. Zilver in de categorie Geitenkaas 50+ ging naar Saantje belegen van Zijerveld. Nora belegen van Kaashandel Remijn kreeg brons. De winnende kazen worden alle drie geproduceerd bij Amalthea in Rijen en verder gerijpt op eigen locatie (Amalthea Karakter), bij Zijerveld (Saantje) en bij kaashandel Remijn (Nora).

Online meekeuren leidt tot winnaar Rotterdamsche Oude 01055

Tijdens de Gouda Cheese Awards proeven en beoordelen consumenten doorgaans diverse kazen. De keuring kon door de coronamaatregelen niet plaatsvinden voor publiek. In plaats daarvan mochten vijftig consumenten de kaasboorsels ophalen en thuis online met de jury meeproeven en keuren. Voor de andere kaasliefhebbers werd de finale live gestreamd. Het programma vond plaats vanuit de onlangs geopende Gouda Cheese Experience.