Beemster 30+-kaas krijgt vernieuwde verpakking

‹ Terug naar overzicht

Beemster 30+-kaas krijgt vernieuwde verpakking

Geplaatst op:

Het assortiment Beemster 30+-kaas krijgt een vernieuwde verpakking. De verpakkingen krijgen een geheel nieuw ontwerp waarin meer en sprekender kleuren zijn gebruikt. De inhoud  van de verpakkingen, 150 gram per zes plakken, blijft hetzelfde. 

beemster cono kaasmakersNieuw is tevens de smaakomschrijving op de verpakking. Deze is volgens fabrikant Cono Kaasmakers zo gekozen dat de consument dan al bijna weet hoe de kaas proeft. Met de vernieuwde verpakking is 30+-kaas beter te herkennen in het schap in de winkel.  De instroom in de winkel start eind deze maand voor de varianten Jong, Jong Belegen, Belegen en Oud. 

Over Beemster kaas

Beemster kaas wordt bereid van melk van Noord-Hollandse koeien die meer dan 120 dagen per jaar zes uur per dag buiten lopen. Deze kazen hebben volgens de fabrikant een uitgesproken smaak en het smedige mondgevoel.

Over Cono Kaasmakers

Boerencoöperatie Cono Kaasmakers is maker van Beemster kaas, Het is haar ambitie om de lekkerste en duurzaamste kaas te maken. Beemster onderscheidt zich volgens Cono Kaasmakers op drie punten van andere soorten kaas: dat is het Caring Dairy-programma voor continue verduurzaming op de boerderijen, de ambachtelijke kaasproductie en natuurlijke rijping. Beemster kaas staat op de eerste plaats van De Kaaswijzer van Questionmark. De kaasmaker is het meest openhartig over de duurzaamheidsaspecten bij het maken van jonge kaas. 

Cono Kaasmakers introduceerde in 2002 naar eigen zeggen als eerste in Europa premies voor melkveehouders die hun koeien buiten laten grazen. De coöperatie is bovendien uitgeroepen tot de meest duurzame kaasmakerij van Nederland. De kaasmakerij is sinds vorig jaar klimaatneutraal gecertificeerd.