Bekers yoghurt en kwark FrieslandCampina beter te recyclen met nieuw etiket

‹ Terug naar overzicht

Bekers yoghurt en kwark FrieslandCampina beter te recyclen met nieuw etiket

Geplaatst op:

FrieslandCampina  introduceert nieuwe etiketten voor yoghurt- en kwarkbekers van Campina, Optimel en Mona. Het gebruik van een nieuw etiket kan op jaarbasis meer dan 400.000 kilogram aan bekers recyclebaar maken. Na de introductie van volledig recyclebare PET-flessen eerder dit jaar zet Friesland hiermee een nieuwe stap naar het circulair maken van verpakkingen.

“Met de nieuwe etiketten rondom onze yoghurt- en kwarkbekers zorgen we ervoor dat deze verpakkingen op de juiste manier herkend en uitgesorteerd worden voor recycling in de bestaande recyclingprocessen en niet belanden in de restafvalstroom voor energieterugwinning”, aldus Patrick van Baal, global director Packaging Development bij FrieslandCampina. “De bekers kunnen nu worden gerecycled voor nieuwe toepassingen.” Voorheen konden de bekers niet als een geheel gerecycled worden, omdat in het afvalsorteringsproces het etiket om de beker niet werd herkend door de machines als recyclebaar. 

400.000 kilogram aan bekers recyclen

Van Baal: “Voor FrieslandCampina draagt het recyclebaar maken van meer dan 400.000 kilo aan bekers duidelijk bij aan ons doel om ons gehele verpakkingsportfolio in 2025 herbruikbaar en/of recyclebaar te maken.” Een van de doelstellingen van het duurzaamheidsprogramma Nourishing a better planet van FrieslandCampina is om betere verpakkingen te maken, die volledig circulair en CO2-neutraal zijn en die de hoeveelheid verpakkingsmateriaal tot een minimum beperken. 

CO2-neutraal transport

Overal CO2-neutraal transport is eveneens een doelstelling van het duurzaamheidsprogramma. FrieslandCampina ging pas geleden met de eerste melkwagen op waterstof de weg op. De 50-tonsmelkwagen rijdt op dit moment alleen nog in de regio Groningen, maar er wordt gekeken naar uitbreiding in andere delen van het land.