Bel Leerdammer heeft nieuwe manager

‹ Terug naar overzicht

Bel Leerdammer heeft nieuwe manager

Geplaatst op:

Het Franse zuivelconcern Lactalis heeft Jan Verbessem benoemd tot algemeen manager van Bel Leerdammer. Verbessem was werkzaam als commercieel manager voor Lactalis in België en Nederland. Hij werkt sinds 2009 bij het zuivelconcern.  

Lactalis heeft plannen om de naam van het Nederlandse kaasmerk voor de activiteiten in Nederland te wijzigen. Daarbij zal Lactalis als de nieuwe eigenaar die het bedrijf onlangs overnam van Groupe Bel, tevens een nieuwe strategie voor de kaasproducent ontwikkelen. 

Overname Bel Leerdammer

In augustus werd bekend dat de Europese Commissie op grond van de Europese concentratieverordening geen bezwaar heeft tegen de overname van Bel Leerdammer door Lactalis. 

Lactalis betaalt een relatief hoge prijs voor het kaasmerk, analyseerde A-Insights (voorheen Annual Insight) in april in zijn maandelijkse analyse in vakmagazine ZuivelZicht.

Groupe Bel

Kaasonderneming Groupe Bel heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van bijna € 3,46 miljard. De omzet was 1,5 procent hoger dan in 2019. De organische groei van de omzet bedroeg 2,8 procent. 

Het concern heeft in Nederland productielocaties voor kaas in Dalfsen en Schoonrewoerd. Daarnaast heeft het bedrijf in Wageningen een vestiging waar kaas wordt verpakt. De kaas komt op de markt onder het merk Leerdammer. De onderneming is ook op de Nederlandse markt aanwezig met de merken Boursin en La vache qui rit.