Bio-productverkiezing 2021: zuivel en kaas in top 10

‹ Terug naar overzicht

Bio-productverkiezing 2021: zuivel en kaas in top 10

Geplaatst op:

In de top 10 van de Bio-productverkiezing 2021 staan diverse nominaties van biologische zuivel- en kaasproducten. De winnaar mag het product een jaar lang Bio-product van 2021 noemen. De inschrijvingen zijn gesloten. Consumenten kunnen stemmen waarna een vakjury de drie winnaars kiest. 

Zuiver Zuivel en Weerribben lanceerden nieuwe duurzame verpakkingen voor zuivelproducten. De verpakkingen zijn FSC-gecertificeerd. 

ERU Bio is biologische smeerbare kaas van Goudse kazen, geschikt voor op brood of een cracker en om mee te koken. ERU Bio Slices zijn plakken biologische smeltkaas voor op een hamburger, tosti of ovenschotel. Koninklijke ERU brengt met de introductie een biologisch alternatief voor gebruikers van cheddar. 

Biologisch melkveebedrijf ERF1 is genomineerd met ERF1 Kampereilander. Dit is Boerenkaas van rauwe melk. 

Bastiaansen Weidevogelkaas is ontwikkeld samen met de Vogelbescherming. Deze kaas is gemaakt van de aparte biologische melkstroom van boeren die zich inzetten voor weidevogelbescherming. 

The Pure Goat Company Opvolgmelk van biologische geitenmelk behoort eveneens tot de 31 genomineerde producten voor de Bio-productverkiezing van 2021. De opvolgmelk is tevens verwerkt met biologische gewassen uit Europa. 

bio-productverkiezing 2021Bio-productverkiezing 2021

De Bio-productverkiezing is onderdeel van de Biobeurs. Dit jaar is dit ook een onderdeel van de Biokennisweek. Dit online-event vindt plaats van 18 tot en met 22 januari 2021. Het kennisoverdrachtplatform vervangt de jaarlijkse Biobeurs in Zwolle, die in dezelfde week gehouden zou worden.

De keuze voor het beste product wordt dit jaar gemaakt door het publiek en een vakjury. De vakjury gaat de top10 van favoriete producten beoordelen en kiest de drie winnaars. 

Kijk hier voor meer informatie over de Bio-productverkiezing 2021.