Jetze Kempenaar weg als CEO Farmel

‹ Terug naar overzicht

Jetze Kempenaar weg als CEO Farmel

Geplaatst op:

Jetze Kempenaar is vertrokken als CEO bij zuivelhandelaar en melkverwerker Farmel. Hij heeft op eigen initiatief zijn werk neergelegd. Kempenaar is in maart 2020 bij Farmel in dienst getreden om de groeiambities van het bedrijf in goede banen te leiden, zo bericht Boerenbusiness.

 

Het zuivelbedrijf in Emmeloord, dat ongeveer 70 medewerkers telt, haalt jaarlijks bijna 320 miljoen kilo melk op bij ongeveer 200 Nederlandse boeren. In België ligt dit volume rond 100 miljoen kilo.  Farmel heeft een breed aanbod van zuivel en zuivelproducten, zoals reguliere en biologische melkstromen, poeder, boter en boterconcentraten, kaas en maatwerkproducten.

Vecozuivel

Farmel heeft in september 2021 Vecozuivel overgenomen. Dat bedrijf uit Zeewolde verwerkt met ongeveer 80 medewerkers jaarlijks 70 miljoen ton biologische melk tot een assortiment biologische zuivel, waaronder yoghurt, kwark en boter. Het handelsbedrijf is in handen van Jan-Henry van der Linde. Hij bezit als mede-eigenaar samen met Aris van Ommeren en Johan Schep de aandelen, oftewel 50 procent van de handelstak in zuivel.De andere helft van het handelsbedrijf is in handen van Ausnutria in Heerenveen.