Frans Vlaar benoemd tot coo van DMK

‹ Terug naar overzicht

Frans Vlaar benoemd tot coo van DMK

Geplaatst op:

Frans Vlaar (57) is per 1 augustus 2022 benoemd als chief operating officer (coo) van de business unit Industry binnen de DMK Group. De Nederlander volgt Alexander Godow op, die vorig jaar op eigen verzoek het bedrijf verliet voor een carrièreswitch.

DMK Frans VlaarFrans Vlaar komt van Centrient Pharmaceuticals, een in Nederland gevestigde wereldwijde business-to-business leider in duurzame generieke farmaceutische producten. Daar was hij het laatst verantwoordelijk als chief commercial officer en lid van het Executive Leadership Team.
De nieuwe coo heeft een master in chemische technologie, wordt beschouwd als een ervaren manager en brengt vele jaren expertise in algemeen management, strategie, commerciële excellence en innovatiemanagement mee.

Ingo Müller, ceo van de DMK Group:Wij zijn verheugd in Frans Vlaar een uiterst bekwame manager voor deze functie te hebben aangetrokken. Met zijn uitgebreide know-how zal hij de Business Unit Industry een belangrijke impuls kunnen geven op haar weg voorwaarts. Ik heb Frans Vlaar leren kennen als een positieve persoonlijkheid en een teamspeler met het vermogen om wereldwijd teams te overtuigen. Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe rol bij DMK Group en kijk uit naar een vertrouwensvolle en succesvolle samenwerking.”

DMK 2030

DMK realiseerde vorig jaar een stabiele omzet bij een hogere winst. De stabiele resultaten zijn het gevolg van de langetermijnstrategie DMK 2030 van de zuivelcoöperatie, maakte het bedrijf onlangs bekend tijdens de presentatie van de kerncijfers over 2021.
De Duitse zuivelcoöperatie waarbij rond 7.000 leden-melkveehouders zijn aangesloten, gaat fors inzetten op plantaardige zuivelalternatieven. Topman Ingo Müller stelt dat de verwerking van melk wel altijd de kernactiviteit van de Duitse zuivelcoöperatie zal blijven. In de strategische doelstelling DMK 2030 staat eveneens het streven naar een focus die primair gericht is op zuivelproducten.