FrieslandCampina: Erwin Wunnekink volgt Frans Keurentjes op

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina: Erwin Wunnekink volgt Frans Keurentjes op

Geplaatst op:

Frans Keurentjes stopt per 16 juni als voorzitter van FrieslandCampina. Erwin Wunnekink is per die datum benoemd tot zijn opvolger. Sandra Addink-Berendsen zal de functie van vicevoorzitter invullen.

FrieslandCampina-voorzitter Frans Keurentjes (links) en zijn opvolger Erwin Wunnekink.

Frans Keurentjes is sinds 2006 lid van het bestuur van de zuivelcoöperatie en de raad van commissarissen van Koninklijke FrieslandCampina. Hij is voorzitter sinds december 2016. Keurentjes: “Dit moment, halverwege mijn laatste termijn, beschouw ik als het juiste moment om de voorzittershamer over te dragen.” De coöperatie gaat van start met een nieuwe governance en de onderneming versnelt de uitvoering van haar strategie.

Keurentjes trots op FrieslandCampina

“Ik ben trots op wat we de afgelopen roerige jaren samen in de coöperatie hebben bereikt, ook al was het niet altijd even makkelijk”, vervolgt Keurentjes. “Denk aan de coöperatieve visie Melk met Meerwaarde, de stappen die we hebben gezet op het gebied van verduurzaming van FrieslandCampina en de zuivelsector en de wijze waarop we het gesprek met elkaar zijn aangegaan. Wat me het meest zal bijblijven zijn de persoonlijke gesprekken over de grote uitdagingen waar we als sector voor staan en wat we daarin als coöperatie kunnen betekenen.” 

Erwin Wunnekink

Frans Keurentjes wordt halverwege dit jaar opgevolgd door Erwin Wunnekink. De nieuwe voorzitter is sinds december 2009 lid van het coöperatiebestuur en de raad van commissarissen. Hij werd in december 2016 benoemd tot vicevoorzitter. Wunnekink heeft een melkveebedrijf in Haarlo. 

sandra addink-berendsen frieslandcampina

Sandra Addink-Berendsen.

Sandra Addink

Sandra Addink-Berendsen wordt per 16 juni vicevoorzitter van de raad van commissarissen van FrieslandCampina. Zij heeft een melkveebedrijf in Markelo en is sinds 2014 lid van het coöperatiebestuur en de raad van commissarissen. 

Snellere transformatie

FrieslandCampina kondigde eind vorig jaar een versnelling van de transformatie  van de onderneming aan. Onderdeel daarvan zijn reorganisaties in de bedrijfsstructuur en wijzigingen in de cooperatieve governance.