Groupe Bel werkt met Superbrewed samen in kaasalternatieven

‹ Terug naar overzicht

Groupe Bel werkt met Superbrewed samen in kaasalternatieven

Geplaatst op:

Groupe Bel gaat samenwerken met Superbrewed Food om een assortiment alternatieven voor kaas te ontwikkelen met daarin eiwitten van de Amerikaanse producent. 

De eiwitten van Superbrewed zijn via fermentatie tot stand gekomen. Groupe Bel wil een volledige lijn alternatieve producten voor kaas opzetten met eiwitten van Superbrewed Food.

Superbrewed levert eiwitrijke grondstof

De start-up Superbrewed levert een eiwitrijke grondstof die via fermentatie is ontstaan na het omzetten van plantaardige vezels met een natuurlijke microflora. De grondstof bevat essentiële aminozuren en vormt een bron voor B-vitamines en essentiële mineralen zoals ijzer, fosfor en magnesium. 

Superbrewed wil de grondstof in de eerste helft van volgend jaar grootschalig gaan produceren vanuit zijn productielocatie in Delaware.

Nurishh: vegan Boursin

Groupe Bel is al actief in plantaardig. Het Franse zuivelconcern lanceerde vorig jaar het plantaardige merk Nurishh, de plantaardige variant van Boursin. Nurishh ging mat name in West-Europa goed van start. 

Groupe Bel heeft over vorig jaar een geconsolideerde omzet van bijna € 3,34 miljard gerealiseerd. De organische groei van de omzet was 2,3 procent. Exclusief het Midden-Oosten en Noord-Afrika bedroeg de autonome groei 5,0 procent. 

De gepubliceerde omzet over vorig jaar is 2,2 procent lager dan in 2020. Die omzetdaling is het gevolg van de negatieve impact van 0,9 procent van wisselkoersschommelingen en de impact van de verkoop van Bel Leerdammer aan Lactalis. De organische omzetgroei van het afgelopen jaar was te danken aan onder meer de goede resultaten via de merken Babybel en Boursin, 

Pilot met methaanremmer Bovaer

Bel werkt daarnaast aan nieuwe initiatieven om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Daartoe behoort een pilot met het voeradditief Bovaer van DSM in Frankrijk en Slowakije. Bovaer is een additief waarmee de uitstoot van methaan door melkvee kan worden verlaagd.