Kaas is favoriet op de bestellijst korteketennetwerk Buurderij

‹ Terug naar overzicht

Kaas is favoriet op de bestellijst korteketennetwerk Buurderij

Geplaatst op:

Kaas wordt na groenten bij de Nederlandse Buurderij het meest besteld. Yoghurt, verse kaas en melk zijn daarna de zuivelfavorieten op de bestellijst van de korteketenformule. 

Bij de 120 locaties in België staat kaas op de vijfde plaats. Op dit moment zijn er in Nederland zo’n twintig Buurderijen te vinden met meer dan zevenhonderd producenten. Binnenkort volgen er meer. De Buurderij is een initiatief van het korteketennetwerk Boeren & Buren.

Korteketenformule Rechtstreex

Ook Rechtstreex verkoopt producten van boeren uit de regio aan de stad. Het korteketenconcept opende onlangs zijn tweede distributiecentrum in de Binckhorst in Den Haag. Het eerste dc is in Rotterdam. Er zijn inmiddels ruim honderd boeren en makers uit de regio aangesloten, waaronder zuivelboerderijen en kaasmakerijen. Klanten kunnen bestelde versproducten ophalen bij een afhaalpunt of ze laten thuisbezorgen.

Rotterdam de boer op! 

Rechtstreex begon vorig jaar samen met Natuurmonumenten het project Rotterdam de boer op!.  De organisatie wil meer boerenlandnatuur rond de stad in het hart van de Randstad creëren. Biologisch melkveehouder Arie van den Berg uit Midden-Delfland is een van de deelnemers. Tot de partners van Rotterdam de boer op! behoren FrieslandCampina, Rechtstreex, LTO, SMK en gemeente Midden-Delfland.