Lactalis bouwt melkfabriek om voor productie plantaardige producten

‹ Terug naar overzicht

Lactalis bouwt melkfabriek om voor productie plantaardige producten

Geplaatst op:

Lactalis start met plantaardige producten. Het Canadese dochterbedrijf van de Franse zuivelreus gaat een melkfabriek in Sudbury Ontario ombouwen voor de productie van plantaardige zuivelproducten. 

Lactalis Canada is al actief in het plantaardige segment. Het bedrijf produceert plantaardige margarine op sojabasis en yoghurt op basis van kokosnoot.

Omschakeling naar plantaardig

Het bedrijf wil de activiteiten in de melkfabriek in Sudbury per 20 september stopzetten. Het gekoelde pakhuis van de onderneming blijft wel in bedrijf en het merendeel van de arbeidskrachten blijft in dienst tijdens de omschakeling. De medewerkers kunnen daarna in de nieuwe fabriek aan de slag.

“We verzekeren alle consumenten en klanten dat de productlevering of service niet zal worden onderbroken, omdat de melkverwerking van Sudbury zal worden overgedragen aan onze andere fabrieken in Ontario en Quebec”, stelt Mark Taylor, president & ceo van Lactalis Canada. 

Lactalis Canada

Lactalis Canada, genoemd op de Forbes 2022-lijst van Canada’s beste werkgevers, biedt rechtstreeks werk aan 4.000 Canadezen, ondersteunt honderden boerenfamilies en draagt ​​bij aan het levensonderhoud van duizenden Canadezen die essentiële diensten leveren aan meer dan dertig locaties van de zuivelonderneming, waaronder negentien productiefaciliteiten. 

Het bedrijf opereert met onder meer de merken Cracker Barrel, Black Diamond, P’tit Québec, Balderson, Cheestrings Ficello, aMOOza!, Astro, siggi’s, Iögo, Iögo nano, Olympic, Lactantia, Beatrice, Galbani en Président. Het Canadese zuivelbedrijf maakt deel uit van Lactalis Group, ’s werelds grootste zuivelonderneming met het hoofdkantoor in Laval, Frankrijk. 

Lactalis in Nederland

Lactalis nam vorig jaar de Nederlandse kaasfabrikant Bel Leerdammer  over van de  Franse zuivelonderneming Groupe Bel. Dit bedrijf is vooral actief in de productie en distributie van kaas. De Franse zuivelgigant is actief in de productie en distributie van melk en zuivelproducten, waaronder kazen, room, boter, desserts en andere verse zuivelproducten. De activiteiten van de twee bedrijven overlappen elkaar voornamelijk in de productie en distributie van kazen.

Bel Leerdammer heeft in Nederland productielocaties in Schoonrewoerd, Dalfsen en Wageningen. Het concern telt rond 430 medewerkers en voert de merken La Vache qui rit, Boursin, Babybel en Port Salut.

In de herfst van vorig jaar werd Jan Verbessem benoemd tot algemeen manager van Bel Leerdammer. Verbessem was commercieel manager voor Lactalis in België en Nederland. Hij werkt sinds 2009 bij het zuivelconcern.