Lidl introduceert 3 sterren Beter Leven-kaas

‹ Terug naar overzicht

Lidl introduceert 3 sterren Beter Leven-kaas

Geplaatst op:

Lidl introduceert in september kaas met het 3 sterren Beter Leven keurmerk. Het keurmerk komt om te beginnen op drie varianten biologische kaas: jong belegen aan het stuk en in plakken en extra belegen aan het stuk.

Lidl is de eerste supermarkt die de kaas met het 3 sterren Beter Leven keurmerk in de schappen legt. Programmamanager Marijke de Jong van het Beter Leven keurmerk bij de Dierenbescherming: “Bij herhaling laat Lidl zien dat ze serieus werk maakt van een verdere verduurzaming van het assortiment. We zijn dan ook erg te spreken over de ambitie om ook de verkrijgbaarheid van kaas met 3 sterren van het Beter Leven keurmerk verder uit te breiden.” 

3 sterren Beter Leven keurmerk

De eisen van de duurzamere en diervriendelijkere kaas met het 3 sterren Beter Leven keurmerk zijn recent flink aangescherpt. Niet alleen qua dierenwelzijn zijn de criteria strenger dan voorheen, ook op het gebied van milieu, natuur en biodiversiteit gelden nu eisen binnen het 3 sterren Beter Leven keurmerk. 

De kaas met het 3 sterren Beter Leven keurmerk gaat voldoen aan hogere eisen op het gebied van dierenwelzijn. De koeien hebben meer ruimte in de stallen, comfortabele en grotere ligplekken en meer drink- en voederplaatsen zodat de kuddedieren samen kunnen eten en drinken. De koeien staan tenminste 180 dagen per jaar en acht uur per dag in de wei.  

Daarnaast zijn er extra criteria op het gebied van milieu en biodiversiteit. De boeren zorgen bijvoorbeeld voor een ruimer aandeel kruidenrijk grasland op hun perceel met een rustperiode waarin er niet gemaaid wordt. Daardoor kunnen weidevogels ongestoord  broeden. Ook gebruiken ze zoveel mogelijk lokaal voer.

Steun van Lidl

De Beter Leven-boeren voldoen al aan de eisen van het wettelijke biologische keurmerk. Zij gaan de komende maanden hun bedrijf verder verduurzamen en zullen naar verwachting uiterlijk 30 september 2022 voldoen aan alle eisen van het 3 sterren Beter Leven keurmerk. De combinatie van biologisch met het 3 sterren Beter Leven keurmerk zorgt voor een hoog niveau van duurzamere en diervriendelijkere kaas.

Binnen het keurmerk wordt samengewerkt met Vogelbescherming Nederland en Natuur & Milieu. De supermarktorganisatie steunt met de introductie de verdere ontwikkeling van dierenwelzijn en integrale verduurzaming in de melkveehouderij.

Jumbo en Beter Leven

Jumbo breidt vanaf deze maand het Beter Leven keurmerk in huismerk zuivel verder uit. Hiermee zet de supermarktketen opnieuw een stap in de verdere verduurzaming van het zuivelaanbod in Nederland.

Het gaat om huismerkzuivel met 1 ster Beter Leven zoals magere, halfvolle en volle melk, karnemelk, en halfvolle, volle en magere yoghurt in verschillende verpakkingsformaten. De zuivelproducten krijgen tevens een nieuw verpakkingsontwerp. Jumbo voegde ook in de zomer van 2020 nieuwe zuivelproducten met 1 ster Beter Leven aan het aanbod toe.