Vergeer Holland lanceert kaas ter ere van Gouda: Gouda750

‹ Terug naar overzicht

Vergeer Holland lanceert kaas ter ere van Gouda: Gouda750

Geplaatst op:

Vergeer Holland lanceert een speciale Gouda750-kaas ter gelegenheid van het feit dat Gouda volgend viert dat de stad 750 jaar stadsrechten heeft.

Van links naar rechts: Femke van Munster (Cheese Experience), Gouda’s burgemeester Pieter Verhoeve, Dennis Vergeer en Diederik Vergeer (beiden Vergeer Holland). (Foto: Astrid den Haan)

Kaas, en dan de echte Goudse kaas, is binnen en buiten de landsgrenzen al jarenlang een geliefd product. Ook de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve, blijkt een fijnproever: “Ik kom uit de Alblasserwaard en ben zelf opgegroeid in een omgeving vol koeien en kaasboerderijen. Kaas is een belangrijk exportproduct en altijd toegankelijk voor jong en oud.”

Gouda750 is eetbare ode

“De speciale Gouda750 kaas is een eetbare ode aan deze stad met een rijke geschiedenis”, zegt Diederik Vergeer, algemeen directeur van Vergeer Holland. “Vergeer Holland draagt zo een steentje bij aan deze unieke mijlpaal.”

Te koop bij Gouda Cheese Experience

De Gouda750-kaas van Vergeer Holland is een oude kaas die 750 dagen gerijpt is. De kaas is binnenkort te koop bij de Gouda Cheese Experience. Samen met Vergeer Holland ondertekende FrieslandCampina vorig jaar een vijfjarige sponsorovereenkomst met dit kaasbelevingscentrum in Gouda. Hier worden alle aspecten van Goudse kaas onder de aandacht gebracht bij de bezoekers. De experience in het centrum van Gouda ging op 1 juni 2020 open.