Vijf jaar Platform JoinData

‹ Terug naar overzicht

Vijf jaar Platform JoinData

Geplaatst op:

JoinData bestaat vijf jaar. De afgelopen jaren hebben meer partners, onder wie agrarische ondernemers, zich bij het platform aangesloten. Vooral melkveehouders die hun gegevens soms zonder machtigingen delen met externe partijen kunnen profiteren van het gebruikersportaal dat JoinData biedt.

Vertegenwoordigers van Nedap en JoinData

In 2022 zijn bijna 10 miljoen berichten via het platform verzonden. De pagina ‘machtigingen’, met name ‘openstaande machtigingen’, is het meest bezocht. Het bedrijf heeft Mijn JoinData in april geïntroduceerd. Sindsdien hebben bijna 9.000 boeren ingelogd. Alle cijfers en feiten zijn te vinden op Join Data’s website. JoinData telt momenteel bijna 490.000 actieve machtigingen. Ruim 15.000 machtigingen zijn ingetrokken, bijvoorbeeld wanneer een boer niet meer wil dat zijn gegevens gedeeld wordt met bijvoorbeeld een voerleverancier of accountant.

Boer beslist zelf

Het platform Mijn JoinData wil gebruikers meer overzicht,  meer gebruiksgemak en minder doorklikken bieden. Op het dashboard op de homepage van het gebruikersportaal van Mijn JoinData kan de veehouder zien welke partijen een rol spelen in de datastromen van het bedrijf. Boeren beslissen zelf wie hun bedrijfsdata mag bekijken. Ongeveer 260 leveranciers van data zijn aangesloten op het platform.

Geen afspraken

Veel melkveehouders delen data zonder goede afspraken te maken. Ze delen hun gegevens met externe partijen zonder dat de machtigingen daarvoor goed zijn geregeld. Hier is veel ruimte voor verbetering. Dat concludeerde JoinData op basis van een online-enquête onder ruim zeshonderd melkveehouders. JoinData werkt met onder meer Nedap samen in het uitwisselen van data.