Vreugdenhil Dairy Foods behaalt hogere omzet

‹ Terug naar overzicht

Vreugdenhil Dairy Foods behaalt hogere omzet

Geplaatst op:

Vreugdenhil Dairy Foods heeft over 2021 een omzet van € 832 miljoen gerealiseerd. Dat is een toename van 6,5 procent ten opzichte van 2020. Het groepsresultaat na belastingen bedroeg € 15,3 miljoen. 

Het hoofdkantoor van Vreugdenhil in Nijkerk. (Foto: Vreugdenhil Dairy Foods)

Het zuivelbedrijf had op de eindbalans van 2021 een solvabiliteit van circa 50 procent. De onderneming deed het afgelopen jaar voor € 16,5 miljoen aan investeringen en verwerkte in 2021 meer dan 1,4 miljard kilogram melk.

Nieuwe melkveebedrijven voor Vreugdenhil

Vreugdenhil ging vorig jaar actief op zoek naar nieuwe melkveebedrijven voor de melkaanvoer. Er hebben volgens het zuivelbedrijf inmiddels tientallen melkveehouders de overstap naar deze zuivelonderneming gemaakt. 

Deze melkveehouders ontvingen over 2021 een maximale melkprijs van € 39,44 per 100 kilogram, bij 4,42 procent vet en 3,57 procent eiwit en een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilogram melk.

Raad van commissarissen 

Sinds 7 oktober 2021 voldoet Vreugdenhil aan de bepalingen van een structuurvennootschap. De statuten zijn hierop aangepast en er is een driehoofdige raad van commissarissen geïnstalleerd, bestaande uit voorzitter Arnout Traas, José Matthijsse en Geert van Iwaarden.

Het bedrijf produceert melkpoeders die in meer dan 130 landen wereldwijd worden gebruikt door consumenten. Ook produceert het bedrijf melkpoeders die als ingrediënt dienen voor onder andere kindervoeding, chocoladeproducten en ijs. De onderneming opereert vanuit Barneveld, Scharsterbrug, Gorinchem, Putten en heeft ook vestigingen in Madrid en Voorthuizen. Het hoofdkantoor staat in Nijkerk. Bij de zuivelonderneming werken circa vijfhonderd mensen.

Overname NutriDutch: meer capaciteit

Vreugdenhil Dairy Foods nam in februari melkpoederproducent NutriDutch in Putten over, dat eind vorig jaar failliet ging. Het bedrijf wil zich met deze uitbreiding van capaciteit met name gaan richten op het produceren van hoogwaardige nutritionele producten zoals specialiteiten op basis van melk, wei en plantaardige grondstoffen.