Zuco verhuist zuivelproductie naar B&G Foodfactory

‹ Terug naar overzicht

Zuco verhuist zuivelproductie naar B&G Foodfactory

Geplaatst op:

Zuivelcoöperatie Zuco verhuist de productie van de zuivelmakerij in Dokkum voor een deel naar de B&G Foodfactory in Surhuisterveen. De ijsproductie was al eerder naar de fabriek toe gegaan. De productieruimte in Dokkum wordt te klein.

De zuivelmakerij van Zuco in Dokkum.

Naast de productie van gelato roomijs is begin deze maand een deel van de bereiding van dagverse en culinaire Zuco-zuivel naar de productielocatie van B&G Foodfactory verplaatst. Deze productie zal flink worden opgeschaald, uitgebreid en in de loop van het jaar verder worden verbreed, vertelt de coöperatie in de blog op haar site. 

Breed assortiment zuivel

Oprichters  Hessel Jan en Boukje Sinnige, Sander Wijnstra en melkveehouder Eric Jansen brengen een breed assortiment zuivel die is verwerkt van de melk van het bedrijf van Jansen. 

Zuco al eerder verhuisd

Zuco produceert nu ruim twee jaar volle melk, karnemelk, boter, yoghurt, kwark, kefir en roomijs.Tijdens de coronacrisis werd besloten om met de kleinschalige zuivelmakerij in Dokkum te stoppen en de dagproductie te verhuizen naar de boerderij van Eric Jansen. Hier staan en grazen de Zuco-koeien. Omdat Zuco hier uit haar jasje groeit, verhuist de dagproductie naar B&G Foodfactory in Surhuisterveen. De zuivel gaat deels naar supermarkten en speciaalzaken in de regio.

De zuivelcoöperatie lanceerde afgelopen zomer kleine zuiveldessertjes. De lijn Mearke – Frysk voor sprookje – genoemd, bestaat onder andere uit romige panna cotta, hangop met bosfruit, yoghurt of rijstepap met appelkaneel, lemon curd kwark en aardbeikwark. 

3D-foodprinter

B&G Foodfactory, producent van biologisch ijs, maakt onder meer speciaalijs voor bekende merken. Het bedrijf onderscheidt zich volgens directeur Jos Blom in het flexibel in volumes meegroeien met de klantbehoefte. Het bedrijf beschikt in zijn fabriek over een 3D-foodprinter die snel mallen produceert voor bijzondere ijsvormen voor klanten met specifieke wensen. Blom en mede-eigenaar Henk van der Heide maken ambachtelijk biologisch ijs van lokale melk en vers biologisch fruit.