Coronavirus: Van der Wind verkoopt voorraad direct aan consument

‹ Terug naar overzicht

Coronavirus: Van der Wind verkoopt voorraad direct aan consument

Geplaatst op:

Van der Wind Kaas in Kamerik is een van de leveranciers die zich bij www.etenover.nl heeft aangemeld. Op dit tijdelijke platform stellen producenten van verse foodserviceproducten hun voorraden beschikbaar voor verkoop aan consumenten. Dit vanwege het coronavirus.

Consumenten kunnen producten online bestellen en ophalen bij de fabriek. ”Zij kunnen hier dagelijks tussen 14.00 en 18.00 uur hun order komen afhalen”, vertelt medewerker Jan Dirk de Bruin van Van der Wind. Hij ziet dat er veel animo is voor de voorraad die nu vanwege het coronavirus niet in de horeca kan worden gebruikt. “We hebben ons afgelopen donderdag bij het platform aangemeld en vrijdag en zaterdag zijn er al zestig bestellingen binnen gekomen.”

Bestrijding coronavirus

De tijdelijke digitale marktplaats is opgezet vanwege de sluiting van de horeca, een van de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. Niet alleen de horeca kampt hierdoor met acute problemen, ook leveranciers aan de horeca hebben te maken met een volledige uitval van de vraag. Vooral voorraden versproducten dreigen incourant te worden.

Minder voedselverspilling

“Dit initiatief draagt bij aan het wegwerken van voorraad en vermindert voedsel verspillen”, zegt De Bruin. “Elke kilo kaas die je kunt verkopen in plaats van weggooien helpt mee.” Kaasgroothandel Van der Wind heeft zijn assortiment voor foodservice op het platform gezet. “Dat zijn producten die voor ons qua voorraad hoog zijn en die we prima aan de consument kunnen verkopen, zoals plakjes kaas, kruidenboter en Parmezaan per 100 gram.” 

Over etenover.nl

etenover.nl coronavirusOp www.etenover.nl kunnen producenten hun voorraad versproduct voor de horeca aanbieden aan consumenten. Het initiatief staat open voor aanmelding van partijen in de foodserviceketen, waaronder groothandels, foodfabrikanten, ambachtelijke producenten, boerderijproducenten en dergelijke. De leveranciers bepalen welk assortiment zij aanbieden en zij bepalen zelf de prijs ervan. 

Etenover.nl is een non-profitinitiatief van Shoot My Food, Food Inspiration en Foodservice Network. Het doel is om alle partijen in de voedselketen overeind te houden.