Lely en Connecterra gaan data delen

‹ Terug naar overzicht

Lely en Connecterra gaan data delen

Geplaatst op:

Lely en agrarisch technologiebedrijf Connecterra hebben een samenwerking afgesloten voor het delen van data. De gegevens van T4C (Time for Cows) van Europese klanten van Lely komen beschikbaar in het platform IDA van Connecterra. 

Beide bedrijven willen het uitwisselen van data in de zuivelketen verder uitbreiden om de waarde van de gegevens te vergroten en melkveehouders ondersteunt bij het nemen van beslissingen.   

Data delen: Melkveehouder blijft eigenaar

De melkveehouder blijft eigenaar van de gegevens van het managementsysteem T4C van Lely. Uitwisselen van informatie tussen T4C en IDA vindt alleen plaats wanneer de melkveehouder hierin toestemt. 

Gegevens uit de melkrobot

Yasir Khokhar, ceo bij Connecterra: “IDA is al geïntegreerd met verschillende managementprogramma’s van de melkveehouder. De Lely-integratie is realtime en sneller, en voegt een nieuwe unieke set van data uit de melkrobot aan ons IDA-platform toe.” 

Timo Joosten, hoofd Product Management Customer Solutions bij Lely, voegt hieraan toe: “Er komen steeds meer gegevens beschikbaar op de boerderij. Niet alleen van onze robots, maar ook gegevens van andere partijen, zoals voederleveranciers, dierenartsen, weerservicebedrijven, inseminatiepartners, enzovoort. Ons doel is om deze gegevens beter te gebruiken en, met hun toestemming, om boeren te helpen bij hun complexe besluitvormingsproces. De samenwerking met Connecterra is hierin een belangrijke stap.”

Over Connecterra 

Connecterra wil met ​​kunstmatige intelligentie (AI) boeren in staat stellen de productiviteit van hun bedrijf te verhogen, terwijl de impact van landbouw op de planeet wordt verminderd. In 2017 lanceerde Connecterra  IDA, een digitale assistent voor de melkveehouder, gebaseerd op sensortechnologie, cloud computing en machine learning. 

IDA vertaalde unieke gegevens over koeiengedrag in nauwkeurige bruikbare inzichten en adviseert de melkveehouder met behulp van gegevenssets en kunstmatige intelligentie. IDA bedient zowel de boer als de stakeholder in de zuivelproductieketen. Connecterra, gevestigd in Amsterdam, is actief in zestien landen.

Over Lely

Lely richt zijn inspanningen op het creëren van een duurzame en winstgevende toekomst in de landbouw. Het bedrijf omgeeft de koe met  premium robotica en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en de productie op het melkveebedrijf vergroten. Datamanagement en automatisering biedt voor de toekomst nog ongekende mogelijkheden voor het melkveebedrijf, stelde Alexander van der Lely bij zijn afscheid als ceo vorig najaar. Lely verkoopt al ruim 25 jaar geautomatiseerde melksystemen aan melkveehouders over de hele wereld. De Lely Group is actief in meer dan veertig landen en heeft ongeveer 1.600 medewerkers.