Arla Foods werkt aan verder verduurzamen verpakkingen

‹ Terug naar overzicht

Arla Foods werkt aan verder verduurzamen verpakkingen

Geplaatst op:

Arla Foods lanceert een duurzame verpakking voor de 1 kg Skyr-bekers. Voor elke beker wordt zestien gram minder plastic gebruikt dan bij de vorige verpakking. Beker en het deksel zijn 100 procent recyclebaar.

De nieuwe grootverpakking Skyr wordt verkocht in Nederland, Denemarken, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Elk jaar verkoopt Arla Foods in deze markten ongeveer 17 miljoen verpakkingen van dit product.

Besparing van plastic en CO2-uitstoot

Arla SkyrDe duurzame verpakking zorgt voor een besparing van plastic van 40 procent, wat overeenkomt met een totaal van 270 ton plastic per jaar voor het gehele zuivelbedrijf. Het bespaarde plastic is vervangen door een kartonnen wikkel van gecertificeerd karton, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Het karton is door de consument eenvoudig te scheiden en kan worden gerecycled. De nieuwe verpakking bespaart tevens 30 procent van de CO2-uitstoot, wat neerkomt op een CO2-reductie van 440 ton per jaar.

Onlangs werden de Arla Biologisch-verpakkingen en de 450 gram bekers Skyr duurzamer. Arla Foods Nederland beperkt jaarlijks 550 ton CO2 dankzij milieuvriendelijkere verpakkingen.