Biologische coöperatie Odin verwelkomt 10.000ste lid

‹ Terug naar overzicht

Biologische coöperatie Odin verwelkomt 10.000ste lid

Geplaatst op:

Odin heeft met Marleen Klopman uit Zutphen het 10.000ste lid van de biologische coöperatie verwelkomd. 

“Ik wil lekkere en gezonde boodschappen doen, met zo min mogelijk negatieve impact op de aarde. Het liefst biodynamisch. Ook de coöperatieve gedachte spreekt mij aan.” Marleen kreeg een gevulde bioshopper cadeau van Merle Koomans van den Dries, directeur bij Odin en voorzitter van deze biologische coöperatie. 

Zuivel en kaas in aanbod Odin

Odin 10.000ste lid

Merle Koomans van den Dries  (links) met het 10.000ste Odin-lid, Marleen Klopman.

In het biologisch en biodynamisch aanbod van de coöperatie zit zuivel en kaas waaronder bio graskaas, Demeter-kaas en kaasjes van rauwe melk. 

Extra instroom nieuwe leden 

“De laatste tijd zien we een extra instroom van nieuwe leden”, zegt Koomans van den Dries. “Juist nu willen mensen kennelijk deel uitmaken van een bedrijf dat werkt aan een nieuwe en eerlijke economie waarin iedereen in de hele keten, van boer tot bord, zijn deel heeft. De coöperatie is niet van één persoon, maar van iedereen. En niet de winst staat voorop, maar goed en lekker eten, en een gezonde, schone en leefbare aarde.”

Eigen winkels

De producten van de biocoöperatie worden via eigen winkels en via horeca in Nederland en België verkocht. Odin heeft tevens een groothandel, een bezorgdienst, een biodynamische boerderij, een imkerij en een groothandel. Consumenten kunnen lid worden van de coöperatie en hebben inspraak in het beleid via de ledenraad. Bovendien kunnen leden boodschappen doen met voordeel. Odin is de grootste biologische foodcoop van Nederland en bestaat sinds 1983.

Lees ook: Consument wil meer betalen voor natuurinclusieve producten