Bles Dairies nieuwe kennispartner Dairy Academy Royal A-ware

‹ Terug naar overzicht

Bles Dairies nieuwe kennispartner Dairy Academy Royal A-ware

Geplaatst op:

Dairy Academy Royal A-ware presenteert Bles Dairies als nieuwe kennispartner. Het bedrijf houdt zich bezig met advies en training in de zuivelketen, farm management, verkoop en export van melkvee en verkoop van genetica via dochteronderneming Semex. De onderneming is al dertig jaar een belangrijke speler in de melkveesector wereldwijd.

Van links naar rechts: Anneke Jorritsma-van der Zijl (manager Dairy Academy Royal A-ware), Klaas de Jong (coo Royal A-ware) en Jurjen Boerrigter (managing director Bles Dairies). 

Het bedrijf gebruikt data van de gezondheid en vruchtbaarheid van de veestapel en adviseert melkveehouders bij het nemen van de juiste beslissingen voor meer productie en efficiëntie. Dit gebeurt in samenwerking met technologiepartner IDA. 

“Met Bles Dairies hebben we een kennispartner in huis die op basis van wereldwijde kennis onze aangesloten melkveehouders kan helpen met het creëren van de juiste randvoorwaarden voor het opbouwen van een duurzame veestapel”, aldus Klaas de Jong, coo bij Royal A-ware.

Bles Dairies: klantrelatie voorop

De onderneming  werkt met specialisten op het gebied van diergezondheid, voeding en vruchtbaarheid. Jurjen Boerrigter, sinds 1 januari managing director: “De klantrelatie met melkveehouders komt bij ons op de eerste plaats. Onze specialisten hebben oog voor de uiteenlopende problematiek op het melkveebedrijf. Zij geven toegevoegde waarde door in nauwe samenwerking met de melkveehouder een passende lange termijn strategie op te stellen en concrete oplossingen aan te dragen. Daarnaast zijn wij de juiste partner voor aan- en verkoop van melkvee.” 

Workshops en kennissessies

Manager Dairy Academy Anneke Jorritsma-van der Zijl over de nieuwe samenwerking: “De brede kennis van Bles Dairies over diergezondheid, vruchtbaarheid, voeding en dierwelzijn willen we graag delen met onze aangesloten melkveehouders. In 2020 gaat Dairy Academy samen met Bles Dairies workshops en kennissessies organiseren.”  

 Over Dairy Academy 

Dairy Academy, onderdeel van Royal A-ware en gevestigd in Heerenveen bij de kaasmakerij van Royal A-ware, is een exclusief kennisplatform voor melkveehouders die melk aan Royal Aware leveren. Dairy Academy helpt met acht deskundige partners de aangesloten melkveehouders om het melkveebedrijf toekomstbestendig en duurzaam in te richten. De andere partners zijn: Semex, BP, ForFarmers, Denkavit, Rabobank, GEA en SCCL.

Melkveehouders die melk aan Royal A-ware leveren kunnen kosteloos en vrijblijvend workshops en trainingen volgen. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd op locatie bij een van de deelnemende melkveehouders. De workshops en trainingen worden gegeven door deskundigen en specialisten van de kennispartners en anderen uit de melkvee-  en zuivelbranche. 

Over Bles Dairies 

Bles Dairies is met dertig jaar ervaring en klanten in meer dan 35 landen een  internationale speler in de melkveehouderij. Het hoofdkantoor  is gevestigd in Leeuwarden en er zijn vestigingen in Denemarken, België, Kenia en Rusland. 

De activiteiten van het bedrijf bestaan uit advies en training in de gehele zuivelketen, farm management, verkoop en export van melkvee en de verkoop van genetica via Semex Holland en Semex Rusland.