BouMatic lanceert binnenkort melkrobot Gemini

‹ Terug naar overzicht

BouMatic lanceert binnenkort melkrobot Gemini

Geplaatst op:

BouMatic lanceert binnenkort de Gemini. De nieuwe melkrobot wordt standaard als een enkele box-robot geleverd, maar is ook beschikbaar in een dubbele box-uitvoering waarmee twee koeien tegelijk kunnen worden gemolken. 

GeminiDe melkinstallatie is uitgevoerd als een compacte alles-in-een-unit die geschikt is voor vrijwel elke bedrijfsindeling. De machine bevat plug & play-technologie, een onderhoudsvriendelijke geïntegreerde technische ruimte en flexibele en twee- en drie-weg selectiemogelijkheden, aldus de fabrikant. Deze opties zijn geïntegreerd en behoeven voor de twee-wegselectie geen extra hekwerk of poorten. Het melken vindt  plaats tussen de achterbenen voor zeer rustige koeien, een gemakkelijke behandeling van de koe en een maximale koefocus.

Ondersteuning 

Boumatic levert met de Gemini een melkrobot die wordt gecombineerd met on-farm-,  callcenterondersteuning en servicepakketten om de melkveehouder te ontlasten. De melkinstallatie is uitgerust met diverse mogelijkheden zoals het traceren en monitoren van gezondheidsproblemen met de uitbreiding van automatische inline meting van het celgetal. De installatie kan verder koegericht melken met een verbeterd vacuümsysteem, een slanggeleidingssysteem voor een ​​juiste slangpositie onder de koe en een verbeterde duurzaamheid van slangen. 

De Gemini kent lage servicekosten ondersteund met een servicecontract op maat, gebruiksvriendelijke software met uitgebreide informatie voor de veehouder en time-of-flight cameratechnologie voor snelle en nauwkeurige aansluiting, aldus de leverancier.