DeLaval introduceert melkrobot VMS V310

‹ Terug naar overzicht

DeLaval introduceert melkrobot VMS V310

Geplaatst op:

DeLaval introduceert in januari de melkrobot VMS V310, een nieuw model binnen de VMS-productserie. De VMS V310 wordt geleverd met DeLavalRePro, een nieuwe  volledig geïntegreerde vruchtbaarheidsmanagementmodule. Deze detecteert automatisch tocht en dracht tijdens het melken. 

DeLaval melkrobotHet nieuwe melksysteem bouwt voort op de VMS V300, die vorig jaar is geïntroduceerd. De DeLavalInControl, DeLavalPureFlow en DeLavalInSight zijn standaard op beide systemen. De nieuwe module DeLavalRePro is standaard exclusief beschikbaar op de VMS V310.

DeLaval: realtime inzicht in vruchtbaarheidsstatus

DeLavalRePro geeft melkveehouders niet alleen nauwkeurig en realtime inzicht in de vruchtbaarheidsstatus van elke koe in de veestapel, maar geeft ook concrete acties aan hoe te handelen. Op basis van bemonstering en het analyseren van progesteron zijn alle typen tocht inzichtelijk, is er een drachtbevestiging en detecteert het systeem eveneens koeien die een afwijking in hun vruchtbaarheidscyclus hebben.

Melkveehouders kunnen met de nieuwe module het vruchtbaarheidsmanagement plannen en koeien meer en eerder drachtig krijgen. 

Drachtcontroles niet meer nodig

De nieuwe melkrobot ondersteunt de melkveehouder door individuele koeien op het optimale moment drachtig te krijgen en geeft automatisch bevestiging wanneer koeien drachtig zijn. Dit leidt tot een duurzame gezonde veestapel waardoor er meer productieve lactaties kunnen worden verwacht. 

“Met de VMS V310 heeft de robot de leiding over een groot deel van onze dagelijkse taken. Voorheen maakten we nog regelmatig gebruik van drachtcontroles, maar bij DeLavalRePro zal dit nauwelijks meer nodig zijn, omdat het systeem ons vertelt wanneer de koe drachtig is”, aldus Rolf Roelofs, een van de eerste eigenaren van een DeLaval VMS V310 in Nederland. 

De melkveehouder kan met de VMS V300 en de VMS V310 kiezen welke melkrobot het best bij zijn behoeften en bedrijfsstijl past. Beide systemen beschikken over de kernfunctionaliteit die ervoor kan zorgen dat de koeien optimaal gemolken worden terwijl de VMS V310 daar vruchtbaarheidsmanagement aan toevoegt.

Over DeLaval

DeLaval is wereldmarktleider op het vlak van melkwinningsapparatuur en oplossingen voor de melkveehouderij en maakt duurzame voedselproductie mogelijk, rekening houdend met melkkwaliteit en oog voor dierwelzijn. Onze oplossingen en systemen worden gebruikt door miljoenen melkveehouders verspreid over de wereld, elke dag opnieuw. 

De onderneming ontstond ruim 135 jaar geleden toen uitvinder Gustaf de Laval de melkseparator patenteerde. Vandaag is DeLaval met meer dan 4.500 medewerkers actief in ruim honderd landen. DeLaval is, naast Tetra Pak en Sidel, onderdeel van de Tetra Laval Group.