DeLaval kondigt overname Milkrite InterPuls aan

‹ Terug naar overzicht

DeLaval kondigt overname Milkrite InterPuls aan

Geplaatst op:

DeLaval kondigt de overname aan van Milkrite InterPuls, een divisie van het Britse Avon Rubber. 

De nieuwe IP05 tepelvoering van Milkrite InterPuls.

Het over te nemen bedrijf is wereldleider in melkpuntoplossingen voor melkveehouders. De overname zal naar verwachting begin 2021 worden afgerond. Het bedrijf krijgt een zelfstandige positie in de DeLaval-organisatie. 

Milkrite Interpuls zet strategie voort

Het bedrijf zal de langetermijnstrategie voortzetten met hetzelfde management en  dezelfde organisatorische opzet, merken en kanalen naar de markt. Ook ceo Craig Sage en cfo Andrew Porter behouden hun functies. De fabrikant produceert onder meer melkstellen, filters, binnenvoeringen, rubberen melkslangen en melkmeters. 

Succesvol bedrijf

“We zijn er trots op dat we dit bedrijf kunnen verwelkomen binnen de DeLaval Group”, aldus Joakim Rosengren, president en ceo bij DeLaval. “Het is zeer succesvol en heeft sterk merkenportfolio dat wordt erkend door melkveehouders over de hele wereld.”

“Milkrite InterPuls is al jaren een belangrijk onderdeel van Avon Rubber, maar het bestuur is van mening dat het nu het juiste moment is om het bedrijf te verkopen”, zegt Avon Rubber-ceo Paul McDonald. “Wij zijn ervan overtuigd dat het onder een nieuwe eigenaar de kans krijgt om in de toekomst te blijven bloeien en groeien.”

Over DeLaval

DeLaval is naar eigen zeggen wereldmarktleider op het vlak van melkwinningsapparatuur en oplossingen voor de melkveehouderij en maakt duurzame voedselproductie mogelijk, rekening houdend met melkkwaliteit en oog voor dierwelzijn. 

DeLaval is meer dan 135 jaar geleden ontstaan in Zweden toen uitvinder Gustaf de Laval de melkseparator patenteerde. Vandaag is DeLaval actief in meer dan honderd landen en biedt de fabrikant werk aan meer dan 4.500 medewerkers. DeLaval is naast Tetra Pak en Sidel onderdeel van de Tetra Laval Group.