FrieslandCampina introduceert volledig recyclebare kaasverpakking

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina introduceert volledig recyclebare kaasverpakking

Geplaatst op:

FrieslandCampina introduceert een volledig recyclebare hersluitbare verpakking voor kaas. Het bedrijf brengt hiermee naar eigen zeggen het gebruik van plastic voor de meest verkochte kaasverpakking in Europa met 30 procent omlaag.

De nieuwe verpakking kan zorgen voor jaarlijks 300.000 kilo minder plastic en voor hergebruik in andere toepassingen. Deze besparing komt boven op een eerdere plasticreductie van ruim 20 procent. FrieslandCampina zegt met een dergelijke kaasverpakking de eerste op de markt te zijn.

FrieslandCampina naar volledig circulair

Het zuivelconcern heeft de ambitie om leidend in duurzaamheid te zijn en in 2025 wereldwijd alle verpakkingen volledig recyclebaar te maken. Uiteindelijk wil het bedrijf volledig circulaire verpakkingen gebruiken.

Milieu-impact significant lager 

Patrick van Baal, global director Packaging Development bij FrieslandCampina: “Hersluitbare verpakkingen zijn nodig om de kaas te beschermen, voedselverspilling tegen te gaan en de kwaliteit te garanderen. Daarom werken we continu aan het verbeteren van onze verpakkingen, het verduurzamen van het productieproces en betere recyclingmogelijkheden. Ik ben er trots op dat we erin zijn geslaagd de milieu-impact van onze kaasverpakking significant te verlagen.”

Blijvende bruikbaarheid

 “De meeste kaasverpakkingen zijn gemaakt van verschillende soorten plastic, waardoor ze niet gerecycled kunnen worden. Daar hebben we nu een oplossing voor”, licht Van Baal toe. “Onze nieuwe kaasverpakking bestaat uit polypropyleen, een materiaal dat goed gescheiden en gerecycled kan worden en bruikbaar is voor een nieuw leven als bijvoorbeeld stofzuiger. We vertellen hier meer over op www.plesstic.eu.”

Grote stappen

FrieslandCampina wil grote stappen zetten in recycling, hernieuwbaarheid en afname in gebruik van fossiele grondstoffen voor verpakkingen. Daarom heeft de onderneming zijn doelstellingen ook vastgelegd via internationale en nationale samenwerkingsverbanden zoals het Plastic Pact en ‘The New Plastics Global Commitment’ van de Ellen MacArthur Foundation.