Lely koopt melkveebedrijf in Schipluiden

‹ Terug naar overzicht

Lely koopt melkveebedrijf in Schipluiden

Geplaatst op:

Lely heeft een melkveebedrijf in Schipluiden gekocht. De fabrikant van melksystemen wil op dit bedrijf met 120 melkkoeien, 55 stuks jongevee en 39 hectare grasland praktijkdemonstraties gaan houden. 

Melkrobot Astronaut (Foto: Lely)

Potentiële klanten en bezoekers uit het buitenland kunnen op het bedrijf kennismaken met systemen en innovaties van de fabrikant. Het melkveebedrijf dient tevens voor het opleiden en trainen van medewerkers. 

Systemen Lely in bedrijf

Op de aangekochte boerderij zijn al verschillende systemen in bedrijf, waaronder Astronaut A5-melkrobots, de Juno-voerschuif, een Discovery-mestrobot,  Luna-koeienborstels, een Walkway-voetenbad, een Cosmix-krachtvoerstation en een melktank van 10.000 kilo.  Het melkveebedrijf wordt later dit jaar in gebruik genomen, bericht het AD. 

Campus breidt uit

De producent wil in Maassluis tevens een nieuw pand bouwen om de Lely Campus uit te breiden. De nieuwbouw wordt voor een deel ingericht als kantoor en als productie- en trainingsruimte voor medewerkers ingericht. De plannen zijn momenteel nog in de ontwerpfase. De bouw van het nieuwe complex start naar verwachting nog dit jaar en kan eind volgend jaar in gebruik worden genomen.