Milcobel benoemt Erik De Cock tot ceo ad interim

‹ Terug naar overzicht

Milcobel benoemt Erik De Cock tot ceo ad interim

Geplaatst op:

Milcobel heeft Erik De Cock benoemd tot ceo ad interim. De Cock is de opvolger van Peter Koopmans en is op 24 januari bij Milcobel aan de slag gegaan. 

De Belgische zuivelcoöperatie nam eind vorig jaar net voor kerst afscheid van ceo Peter Koopmans. De reden van het besluit is de aanhoudende onvrede over de lage melkprijs van de leden.

ceo ad interim Milcobel

Erik De Cock.

Ceo Milcobel heeft ruime ervaring

De Cock (65) beschikt over een ruime ervaring in de zuivelsector en het functioneren van coöperatieve organisaties. Hij was onder meer jarenlang ceo van Campina België en van Limelco in Zonhoven. De Cock heeft tevens ruime ervaring in het bedrijfsleven. Hij begon zijn carrière in Finance en ontwikkelde zich naar leidinggevende functies met een focus op strategische, commerciële en financiële verbeteringstrajecten en bedrijfstransformaties.

de cock volgt koopmans op bij milcobelOmzet van meer dan € 1 miljard 

Milcobel is het grootste Belgische zuivelbedrijf met coöperatief aandeelhouderschap. De Milcobel Groep telt acht vestigingen in België, Frankrijk en Nederland en is een van de 36 bedrijven in België met meer dan € 1 miljard omzet. In 2018 realiseerde de coöperatie een omzet van € 1,26 miljard, een groei van 4 procent ten opzichte van 2017.

Brugge Kaas

Het bedrijf haalt jaarlijks zo’n 1,6 miljard liter melk op bij 2.600 leden melkveehouders. Dit is zo’n 40 procent van de totale Belgische melkproductie. Dit volume wordt door 2.000 medewerkers verwerkt tot zuivelproducten als kaas, boter, melkpoeder, roomijs, melkdranken, room en wei. Naast eigen merken Brugge Kaas, Nazareth en Inza-melk en private label-product voor supermarktketens, produceert de coöperatie grondstoffen en in ingrediënten voor de voedingsindustrie, zoals mozzarella.