Nils van Dam is nieuwe ceo bij Milcobel

‹ Terug naar overzicht

Nils van Dam is nieuwe ceo bij Milcobel

Geplaatst op:

Milcobel heeft Nils van Dam aangesteld als nieuwe ceo. Van Dam heeft meer dan dertig jaar ervaring in de voedingsindustrie. Hij vervulde directiefuncties op globaal, Europees en lokaal niveau bij onder meer Unilever, Anheuser-Busch Inbev en Scorpenia.

De raad van bestuur heeft het volgende mandaat aan de nieuwe ceo toegekend: maximale waardecreatie voor de leden-melkveehouders realiseren, zowel in melkprijs als in ondernemings- of aandeelhouderswaarde, Milcobel Groep verder uitbouwen tot een performant, solide en efficiënt bedrijf en de strategie voor Milcobel voor “2025 and beyond” uitwerken, in samenwerking met de raad van bestuur.

Nils van Dam ‘veelzijdig manager’

Milcobel-voorzitter Dirk Ryckaert heeft vertrouwen in Van Dam. “Met Nils halen we een zeer veelzijdig manager aan boord, die over de juiste capaciteiten beschikt om samen met het management en de medewerkers de nodige veranderingsprocessen verder vorm te geven en te realiseren. Als raad van bestuur verwachten we dat deze noodzakelijke veranderingen snel geïmplementeerd worden om aldus de melkprijspositie en winstgevendheid van onze coöperatie te verbeteren, en de gedane investeringen sneller te laten renderen.” 

Onvrede lage melkprijs 

Van Dam volgt per direct Erik de Cock op die sinds half januari ceo ad interim was, nadat de samenwerking met Peter Koopmans afgelopen december was stopgezet. De oorzaak van het vertrek van Koopmans net voor kerst was de aanhoudende  onvrede over de lage melkprijs.

Coronacrisis 

Milcobel ondervindt ook nu tijdens de coronacrisis last van lage melkprijzen en betaalde in maart van alle grote Europese zuivelbedrijven zelfs de laagste melkprijs, meldt Landbouwleven. Het bedrijf focuste te veel op de mozzarellamarkt die is ingestort.