Weide Weelde Fonds ontvangt € 57.000 van Poiesz-klanten

‹ Terug naar overzicht

Weide Weelde Fonds ontvangt € 57.000 van Poiesz-klanten

Geplaatst op:

Poiesz supermarkten heeft voor de tweede maal een consumentenactie gehouden waarbij 10 cent van elke verkochte donatieaanbieding aan het Weide Weelde Fonds is gedoneerd. Daarmee is ditmaal ruim € 57.000 bijeengebracht. 

Het fonds werkt samen met de Vogelbescherming en zet zich in voor de verbetering van de leefomstandigheden voor de weidevogels en nuttige insecten zoals de bij. Via dit fonds worden jaarlijks vogel- en natuurvriendelijke projecten gerealiseerd, waaronder deze keer ook de aanschaf van een vuilwaterpomp voor de vogels voor het droge voorjaar.

Bij elke verpakking van Weide Weelde Boerenzuivel die de klant bij Poiesz kocht gaat 2 cent naar het fonds. Daar komt sinds vorig jaar de tijdelijke actie van Poiesz bij.

Uitreiking bij Weide Weelde-boer

De uitreiking van de cheque van Poiesz aan het fonds vond plaats bij Anco Heida, een van de betrokken boeren. Samen met zijn vrouw combineren zij boeren met landschapsbeheer. 

Het totaalbedrag van de consumentenactie bij Poiesz was hoger dan vorig jaar, namelijk € 57.158,17. Hiervan zullen binnenkort tal van projecten in het Noorden gerealiseerd worden om boeren te helpen hun weides aantrekkelijker te maken voor weidevogels, bijen en diverse andere insecten.

Noorderland Melk

Een groep Noord-Nederlandse boeren levert de melk voor Weide Weelde Boerenzuivel aan Noorderland Melk. De coöperatie nam dit zuivelmerk  twee jaar geleden over van Royal A-ware. De twaalf boeren zetten een stap extra in duurzaamheid, door te zorgen voor rijke weiden; kruidenrijk grasland die aantrekkelijk zijn voor weidevogels. Het fonds levert een bijdrage aan projecten die voldoen aan een aantal criteria. Aanvragen worden behandeld door de raad van advies van het fonds. Voorbeelden van projecten zijn het aanleggen van een plasdras of natuurvriendelijke oever en het verbeteren of vernieuwen van kruidenrijk grasland.