Royal A-ware boekt flink meer omzet

‹ Terug naar overzicht

Royal A-ware boekt flink meer omzet

Geplaatst op:

Royal A-ware heeft vorig jaar een omzet van 2,2 miljard euro gerealiseerd, een stijging van 20 procent. Het netto resultaat is gestegen naar 50,8 miljoen euro, dat is 2,3 procent van de omzet. 

A-ware boekt flink meer omzetDe groei van de onderneming is het resultaat van de consequente uitvoering van de langetermijnstrategie en bijbehorende investeringsagenda. Het aantal vaste medewerkers is met 11 procent gestegen naar 3.459 fulltime banen. De investeringen namen in 2021 toe met 11 procent tot 65,5 miljoen euro.
De door Royal A-ware uitbetaalde gewogen gemiddelde melkprijs (WP) steeg in 2021 fors. Deze was vorig jaar bijna 40 euro per 100 kilogram (bij de Nederlandse standaard gehaltes, excl. BIO). In 2020 was dit nog ruim 35 euro per 100 kilogram.

Gezonde financiële positie

Met een degelijke solvabiliteit van 29 procent, een sterke operationele kasstroom en ruime financieringsfaciliteiten is Royal A-ware goed gepositioneerd om te blijven investeren in zowel Nederland als daarbuiten.
In 2021 zijn opnieuw stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Eind dit jaar komt het bedrijf met een vernieuwde duurzaamheidstrategie. 

Overnames Royal A-ware

Royal A-ware nam onlangs enkele bedrijven over. Fabrikant van geraspte kaas Noordhoek in Bodegraven en zuivelverwerkers Olympia in het Belgische Herne en de Hollebeekhoeve in Kruibeke, waarvan het bedrijf de apparatuur overnam.