Bas Alblas lid raad van commissarissen Royal A-ware

‹ Terug naar overzicht

Bas Alblas lid raad van commissarissen Royal A-ware

Geplaatst op:

Bas Alblas (60) treedt toe als lid van de raad van commissarissen van Royal A-ware. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in de internationale foodwereld.

portret man in overhemd en colbert Bas Alblas

Bas Alblas.

Alblas was onder andere werkzaam voor Unilever, Fromageries Bel en Vion en de laatste elf jaar als ceo bij Lamb Weston/Meijer. 

Bas Alblas in rvc

“Bas Alblas zal in de raad van commissarissen Daan van Doorn opvolgen”, aldus Jan Anker, ceo bij Royal A-ware. “Daan van Doorn maakte ruim acht jaar deel uit van de raad van commissarissen.”

Over Royal A-ware 

Royal A-ware is naar eigen zeggen een oer-Hollands familiebedrijf, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten. 

Royal A-ware heeft een omzet van € 1,5 miljard (2019), meer dan 3.000 medewerkers en beschikt over zes zuivelverwerkingslocaties en diverse rijpingshuizen. 

Dairy Academy 

Het zuivelbedrijf versterkte in het afgelopen jaar zijn Dairy Academy met diverse kennispartners: Bles Dairies, ForFarmers, en GEA Farm Technologies. Onlangs is ook Uniform-Agri als negende partner aan het kennisplatform toegevoegd. Bij Royal A-ware aangesloten melkveehouders kunnen deelnemen aan workshops van Dairy Academy.