Bouw fabriek Bovaer in Schotland van start gegaan

‹ Terug naar overzicht

Bouw fabriek Bovaer in Schotland van start gegaan

Geplaatst op:

DSM is officieel gestart met de bouw van de fabriek voor methaanremmer Bovaer in het Schotse Dalry. Het project vergt een investering van meer dan 115 miljoen euro.  De nieuwe faciliteit zal extra werkgelegenheid creëren voor meer dan 30 mensen.

Momenteel zijn er al ongeveer 400 mensen werkzaam in Dalry. DSM produceert er ook vitamines. De fabriek wordt naar verwachting in 2025 in gebruik genomen. DSM is ruim zestig jaar actief in Darly. De directie maakte de bouw van de fabriek eind vorig jaar bekend tijdens de COP26 in Glasgow.

Methaanremmer Bovaer wordt door DSM wereldwijd getest in diverse projecten. Arla Foods kondigde dit voorjaar aan dat het Bovaer test in Denemarken, Zweden en Duitsland. Het gaat om een grootschalige pilot op rond de vijftig bedrijven met in totaal 10.000 melkkoeien die afgelopen zomer en herfst is gehouden.

DSM werkt onder andere ook in het Finse zuivelbedrijf Valio samen in Bovaer. Valio wil het voeradditief toepassen in een productie- en marketingsysteem en gaat daarvoor de prestatieparameters van dieren en melk vaststellen. Bovaer is het eerste resultaat van het project Clean Cow, een tienjarig onderzoek- en ontwikkelingsprogramma van DSM om het probleem van methaanuitstoot door vee op te lossen