Jumbo breidt Van Dichtbij-versaanbod verder uit

‹ Terug naar overzicht

Jumbo breidt Van Dichtbij-versaanbod verder uit

Geplaatst op:

Jumbo is bezig met een verdere kwaliteitsverbetering in het versaanbod, zo meldt de supermarktketen in haar bericht over de omzet in het eerste halfjaar. 

Inmiddels komt al zo’n 75 procent van het Jumbo-versassortiment uit Nederland. Dat aandeel zal komende jaren verder stijgen aldus de supermarktorganisatie. 

Van Dichtbij van Jumbo

Op steeds meer versproducten maakt de supermarktorganisatie de Nederlandse herkomst zichtbaar met het Van Dichtbij-logo. Vanaf eind dit jaar kunnen klanten bij Jumbo meer huismerkproducten van Nederlandse bodem terugvinden in het schap onder de noemer Van Dichtbij. Het label wordt vanaf 10 november geïntroduceerd in winkels, tv-commercials, Hallo Jumbo-magazine en via de website.

Met Van Dichtbij speelt de supermarktketen in op de toenemende vraag van klanten naar verse producten zoals zuivel, eieren, groenten en fruit en vlees uit Nederland. Bovendien benadrukt het bedrijf met Van Dichtbij de breed gedragen trots op de producten van Nederlandse oorsprong. Jumbo werkt aan het verkorten van de voedselketens door direct in te kopen bij vaste boeren en telers.

Direct van de  Boerderij

Zuivel was een van de huismerkproducten die eind vorig jaar onder Van Dichtbij-label bij Jumbo in het schap kwamen. Het zuivelaanbod van Van Dichtbij ging van start met halfvolle yoghurt, biologische halfvolle melk, kaas en karnemelk en biologische volle yoghurt van Direct van de Boerderij 

Jumbo introduceerde onder dit label in juni vorig jaar zes ambachtelijke zuivelproducten. Het aanbod bestaat uit volle melk en halfvolle Jersey-melk (van boer Kees), karnemelk en roomboter (van boer Ernst) en biologische volle kwark en volle yoghurt (van boerin Jacoline). De drie boeren staan op de verpakkingen van de producten. 

Melkveehouder Kees Schutte van Erve Holtwick ín Agelo levert volle melk en halfvolle Jersey-melk voor de nieuwe zuivellijn. Boer Ernst van der Schans, eigenaar van zuivelboerderij Den Eelder in Well, levert karnemelk en roomboter voor Direct van de boerderij. Boerin Jacoline uit de Weerribben produceert biologische volle kwark en yoghurt. De zuivelproducten zijn afkomstig van de Weerribben Zuivel.

Ook op het assortiment van Direct van de Boerderij is het logo Van Dichtbij zichtbaar, maar ook op alle biologische melk en yoghurt.