Melkveehouders MijnMelk introduceren room

‹ Terug naar overzicht

Melkveehouders MijnMelk introduceren room

Geplaatst op:

De familie Oostdam in Bodegraven, een van de drie melkveehouders die werken met MijnMelk, introduceert room. De room heeft een vetpercentage van 35 procent en is daardoor geschikt voor verwerking in gebak en ijs. 

room van MijnMelkHet nieuwe product is binnenkort ook beschikbaar bij de andere Mijn Melk-makers Boer Kees in Agelo en De Dobbelhoeve in Udenhout. Met de room breidt het platform voor melkveehouders het portfolio verder uit. 

MijnMelk: verse melk van het erf 

MijnMelk is het concept dat zorgt voor verse melkverwerking op het erf. Het werd ontwikkeld door Lely. De minizuivelfabriek werd bijna drie jaar gelanceerd op biologisch melkveebedrijf De Dobbelhoeve.

Melkveehouder Kees Schutte in Agelo verwerkt sinds vorige zomer verse melk op het erf met de Lely Orbiter waarop twee Lely Astronauts zijn aangesloten. Zijn flessen met Zuivel van boer Kees zijn binnen 24 uur na het melken beschikbaar in winkels en horecagelegenheden in Twente.

Lokale melk voor de consument

Melkveehouder Schutte maakt met de minimelkfabriek op het erf lokale melk rechtstreeks van de boerderij beschikbaar voor de consument. De boeren die zijn aangesloten bij MijnMelk verwerken de melk zelf op hun erf met de Lely Orbiter.

Schutte is de derde melkveehouder die met het systeem eigen verse markt op de markt brengt. Vorig jaar februari startten Jorden en Yvonne Oostdam in Bodegraven met het verwerken van verse melk tot consumptiemelk voor Picnic. De onlinesupermarkt bezorgt de verse volle en halfvolle boerderijmelk in flessen onder eigen label de volgende dag bij de klant thuis.