Yili houdt omzetgroei vast

‹ Terug naar overzicht

Yili houdt omzetgroei vast

Geplaatst op:

Het Chinese zuivelconcern Yili heeft het jaar 2021 afgesloten met een omzet van omgerekend circa € 15,9 miljard. In vergelijking met 2020 nam de omzet toe met 14,1 procent. De brutowinst ging met 15,5 procent omhoog naar bijna € 4,8 miljard. De nettowinst verbeterde met bijna 23 procent tot circa € 1,25 miljard. 

yili omzet 2021De omzetgroei bij Yili heeft zich ook in het eerste kwartaal van 2022 doorgezet. In de eerste drie maanden van dit jaar werd voor bijna € 4,47 miljard omzet gerealiseerd. Dat is bijna 13,5 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2021. De nettokwartaalwinst steeg met 24,3 procent naar ruim € 506 miljoen. 

Yili in top 5

Yili heeft sinds eind vorig jaar een belang van ruim 34 procent in Ausnutria in Heerenveen. Het bedrijf werkt samen met Ausnutria Dairy via dochteronderneming Hong Kong Jingang Trade Holding. Het grootste deel van de Ausnutria-aandelen was al in Chinese handen. Het concern staat in de top 5 van de grootste zuivelondernemingen in de wereld.

Yili heeft in ons land een Europees R&D centrum op Wageningen Campus.

Goatfully: nieuw merk van Ausnutria

Dochteronderneming Ausnutria kiest met het nieuwe merk Goatfully voor verbreding van de categorie geitenmelkproducten. De producent in Heerenveen gaat met het nieuwe concept van start met Goatfully geitenmelkpoeder met een hoog eiwitgehalte. Hier worden op korte termijn pannenkoekmix, melkpoeder en sportshakes op basis van geitenmelk aan toegevoegd. 

De producent van kindervoeding op basis van geitenmelk heeft vorig jaar een stabiele groei in omzet behaald. Ausnutria heeft inmiddels verschillende investeringsprojecten afgerond om de  fabrieken in Kampen, Ommen en Leeuwarden toekomstbestendig te maken. Het zuivelbedrijf heeft momenteel ruim negenhonderd medewerkers in Nederland en verwacht de komende jaren te groeien met circa 20 procent.